بعد از پایان مرحله سوم عملیات "الی بیت المقدس" همگان میپنداشند ایرانیان فتح خرمشهر را به بعد موکول کرده و برای اثبات ادعاهای خود توقف عملیات را در محور شلمچه ـ خرمشهر گوشزد میکردند غافل از اینکه فرماندهان و مسئولان با نهایت جدیت به تدارک حمله میپرداختند.
عملیات بیت المقدس یا (الی بیت المقدس) یکی از مهمترین و بزرگترین عملیات های 8 سال دفاع مقدس محسوب می شود، عملیاتی که از 10 اردیبهشت ماه سال 1361 آغاز شد و تا آزادی خرمشهر ادامه داشت.
پیش از این طی گزارش هایی با عنوان آغاز عملیاتی که بزرگترین پیروزی نظامی – سیاسی جمهوری اسلامی در جریان جنگ تحمیلی را رقم زد و یک قدم مانده تا آزادسازی خرمشهر مراحل مختلف عملیات بیت المقدس را مرور کردیم.
حال زمان آن رسیده است که حماسه فتح خرمشهر را بازگو کنیم.
بر اساس این گزارش؛ بعد از پایان مرحله سوم عملیات "الی بیت المقدس" همگان میپنداشند ایرانیان فتح خرمشهر را به بعد موکول کرده و برای اثبات ادعاهای خود توقف عملیات را در محور شلمچه ـ خرمشهر گوشزد میکردند غافل از اینکه فرماندهان و مسئولان با نهایت جدیت به تدارک حمله میپرداختند.
در مرحله سوم اگر چه اهداف مورد نظر بهطور کامل تأمین نشد، ولی شمار بسیاری از نیروهای عراقی منهدم شدند و اطلاعاتی نیز از چگونگی آرایش دشمن به دست آمد که مقدمه طرح مرحله چهارم عملیات بود.
نقاط ضعف و صدمه دیده ایران ترمیم شده و لشکرهای اسلام آماده میشوند که این بار با هجوم نهایی دشمن را از خرمشهر بیرون کنند. صدام برای جلوگیری از شکستی دیگر؛ تعداد 36 هزار نفر از نیروی عراق را برای دفاع از خرمشهر میگمارد تا مانع از پیشروی نیروهای جمهوری اسلامی به خاک خرمشهر شود.
ارتش بعثی تمام تدابیر لازم را از قبل اندیشیده بود و با احداث لایههای مختلف دفاعی در شمال و شرق این شهر و نیز کاشت موانع ضد هلی برن از قبیل تیرآهنهای متعدد در زمینها و بیابانهای باز درون خرمشهر، برای هر نوع تاکتیک ایران جهت حمله به این شهر و آزاد سازی آن، چاره اندیشی کرده بود و فقط مسیر تدارکاتی و پشتیبانی از قوای بعثی در خرمشهر که از جاده شلمچه میگذشت و دور از دسترس قوای ایران بود، از وجود موانع تا حدی خالی بود.
حال در این مرحله از عملیات، رزمندگان اسلام به پشت خرمشهر در کنار مرز رسیده بودند و باید از فرصت طلایی برای آزادی این شهر خونین، استفاده میکردند ولی به هر حال نیروی تازه نفسی برای ادامه نبرد و پایان دادن به اشغال خرمشهر باقی نمانده بود. * صدام: خرمشهر حکم بالشی را دارد که بصره بر آن آرمیده است
ارتش بعثی در تهاجم قوای ایران به خرمشهر غافلگیر نشد و برای از دست ندادن خرمشهر، تمام تدابیر و توان خود را به کار گرفت تا جاییکه در روز دوم خرداد سال 1361 یعنی یک روز قبل از آغاز حمله نهایی رزمندگان اسلام به بعثیهای مستقر در خرمشهر، اطلاعیهای را در بین همه نظامیان عراقی که در این شهر و اطراف آن مستقر بودند، توزیع و در آن دفاع از خرمشهر و حومه آن را مانند دفاع از بغداد و حومه آن و دفاع از همه شهرهای عراق، دانست.
در این اطلاعیه نوشته شده بود که خرمشهر حکم بالشی را دارد که بصره بر آن آرمیده است و در آن تأکید شده بود که اگر خرمشهر به دست نیروهای ایرانی بیفتد، در این صورت دروازههای نکبت به روی عراق باز خواهد شد. صدام حسین هم طی نامهای به فرمانده سپاه سوم نوشته بود: امنیت و ثبات بصره بدون خرمشهر در تهدید است.
ارتش عراق مطمئن بود که هدف نهایی عملیات بیت المقدس بازپس گیری خرمشهر است و فرصت کافی را برای مستحکم سازی جبهة خرمشهر در اختیار داشت.
* تاخیر در آغاز عملیات آزادسازی خرمشهر بدلیل پاتک دشمن
مرحله آخر عملیات آزاذسازی خرمشهر 30 اردیبهشت ماه 1361 همزمان با مبعث پیامبر اکرم (ص) آغاز میشود؛ اما در این شب، دشمن بعثی با داشتن تجربه از حملات گذشته در آمادگی کامل به سر میبرد، تا برای برهم زدن نقشه نیروهای اسلام اقدام به هجومی گسترده کند.
قوای اسلام با توانی مضاعف و همتی وافر، آمادهاند تا با تمامی قوا در مقابل متجاوزین بعثی قرار گیرند. ناگهان گرد و غبار و طوفانی عظیم منطقه درگیری را فرا میگیرد و نیروهای دشمن که از سنگر خارج شده بودند، در میان طوفان مهیب، یگانهای یکدیگر را گم کرده و در آن گیر و دار و اوضاع وانفسا، به روی هم آتش میگشایند. نقشه دشمن پس از تحمل ضربات سنگین، نقش بر آب میشود و سرانجام به مواضع خود باز میگردند.
با پاتک دشمن، حمله رزمندگان به تأخیر میافتد و حمله نهایی به یک روز بعد موکول میشود.
بنابراین اصرار دشمن بر حفظ خرمشهر و تقویت نیروهای خود در آن شهر و کمبود نیرو در بین رزمندگان اسلام برای باز پس گیری این شهر از دست دشمن، شرایط ویژهای را برای فرماندهان عملیات بیت المقدس پدید آورده بود.
* تغییر طرح عملیات آزادسازی خرمشهر به محاصره این شهر
برای برون رفت از بن بست پدید آمده در چنین وضعیتی از شرایط عملیات، قرارگاه مرکزی کربلا پاسگاه تاکتیکی خود را به محلی در اطراف خرمشهر، منتقل نمود تا بتواند به سرعت جلساتی را با فرماندهان یگانهای درگیر در خط مقدم، برگزار نماید.
گزارشها حاکی از آن بود که توان و رمقی برای واحدهای رزمی باقی نمانده است. نیاز به توقف عملیات برای بازسازی و ترمیم یگانها بود و برخی از فرماندهان معتقد بودند که حتی تفنگهای ژ3 نیاز به تمیز شدن دارد تا بتوان با آنها تیراندازی کرد، خستگی و تلفات نیز مزید بر علت شده و نیاز به یک فرصت زمانی را الزام آور مینمود. از سوی دیگر گذشت زمان به نفع دشمن بود و نبایستی به واحدهای ارتش بعثی فرصت داده میشد.
به منظور تأمین کمبود نیرو برای ادامه عملیات، از قبل تصمیم گرفته شده بود تا قرارگاه فجر به همراه یگانهای تابعه یعنی تیپهای امام سجاد(ع) و المهدی و یک تیپ از لشکر 77 خراسان، از منطقه عملیاتی فتح مبین در حوالی مرز فکه به منطقه فراخوانده شوند.
برای طرح ریزی چگونگی ادامه عملیات و نزدیک شدن به خرمشهر تصمیم گرفته شد تا قرارگاه فجر بین منطقه مأموریت قرارگاههای فتح و نصر، قرار گرفته و به انجام عملیات بپردازد.
طرح جدیدی نیز برای مانور آزاد سازی خرمشهر تهیه شد. از آنجا که قبلاً از دژ مرزی به سمت شلمچه، عملیات صورت گرفته و ناموفق شده بود، این بار تصمیم گرفته شد تا رزمندگان از منطقه بین جاده اهواز- خرمشهر و شلمچه، حمله خود را آغاز نمایند تا خرمشهر را به محاصره خود در آورند.
یگانهای شرکتکننده در عملیات، هم باید از نقاط تصرف شده، پدافند میکردند و هم به ادامه نبرد برای تکمیل اهداف خود میپرداختند، در حالی که به دلیل طولانی شدن نبرد، سازماندهی یگانها از هم پاشیده شده بود و بسیاری از رزمندگان آنها نیز، شهید و مجروح شده بودند.
در چنین شرایطی سازماندهی واحدهای جدیدی برای حمله به خرمشهر، کار سادهای نبود. به هر حال برای فائق آمدن بر وضعیت بحرانی فوق، جلسهای بین فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی زمینی ارتش برقرار و قرار بر این شد بالاخره 12 گردان پیاده آماده شد تا حداقل با انجام عملیات جدیدی، خرمشهر را محاصره نموده تا در فرصت و اقدام بعدی این شهر آزاد شود.
بحث در مورد این طرح که بهترین طرح برای فتح خرمشهر تلقی میشد بیش از 5 دقیقه طول نکشید و فرمانده سپاه و نیروی زمینی ارتش فوری در مورد آن با هم هماهنگ شدند
سرانجام قرار شد سرهنگ صیاد شیرازی در جلسهای با حضور فرماندهان لشکرها و تیپهای سپاه و ارتش، این طرح را ابلاغ نماید.
بالاخره با توجه به اهمیت فتح خرمشهر در نهایت حسین خرازی و احمد متوسلیانی انجام عملیات را پذیرفتند وگفتند که ما تابع دستور و تکلیف هستیم و عملیات را در همان شب آغاز کردند.
براساس طرح جدیدی که در تاریخ 61/2/30 از سوی قرارگاه مرکزی کربلا، ابلاغ گردید، قرار شد تا قرارگاه فتح در سمت چپ و قرارگاه فجر در وسط و قرارگاه نصر در سمت راست تک نموده و نیروهای دشمن را در منطقه منهدم و خرمشهر را محاصره و سپس آن را تأمین نمایند.
سر انجام يکشنبه ساعت 22:30 اول خرداد 1361 بود که تلاش برای آزادی سازی خرمشهر با رمز «بسم الله القاسم الجبارين يا محمد بن عبدالله (ص) » آغاز شد در برابر تك سریع و غافلگيرانه، نيروهای عراقی دچار وحشت وسرگردانی شديد شدند و نتوانستند واكنش مهمی از خود نشان دهند و ارتباط يگان های دشمن با يكديگر قطع شد. فرار افسران و درجه داران و سربازان عراقی از منطقه خرمشهر گويای از هم پاشيدگی سازمان يگان های دشمن بود.
یکی از فرماندهان اسیر عراقی در گزارش خود می نویسد: « در ساعت 30 :13روز61/3/1، نیروهای اسلام تک(حمله) سریع و برقآسای خود را بر جبهه تیپ 22 و تیپ 422 انجام دادند و توانستند به آسانی خط را شکسته و به سرعت به جاده خرمشهر - بصره برسند. هم چنین، پیشتازان این نیروها به نزدیک «پل نو» و قرارگاه تیپ 33 که گردان 9 و گردان 10 را اعزام کرده بود، رسیدند و توانستند تمامی نیروهای تأخیری و تعویقی را منهدم کنند به طوری که قرارگاه تیپ 33 به عقبنشینی به سمت شط العرب وادار شد.»
نیروی هوایی ارتش تحت امر قرارگاه ویژه عملیات هوایی جنوب با دستور رزمی« شبح-3» در پایگاه دزفول همطراز سایر قرارگاههای سهگانه « قدس، فتح و نصر» وارد کارزار شد.
* برنامه ریزی سه محور عملیاتی برای محاصره خرمشهر
قرارگاه فتح با بکارگیری رزمندگانی از تیپهای 14 امام حسین و 8 نجف و 25 کربلا به صورت هم زمان آماده گشته و با همت فرمانده هانشان، به صورت دشت بان حمله خود را از فضای بین جاده اهواز- خرمشهر و نهر عرایض به همراه دو قرارگاه دیگر در منطقه بین نهر عرایض و دژ مرزی برای آزاد سازی خرمشهر آغاز نمودند. آنها بایستی از خاکریزهای دشمن در منطقه رودخانه عرایض عبور کرده و با پیمودن چهار پنج کیلومتر خود را به اروند رود میرساندند تا محاصره خرمشهر از سمت غرب آن، انجام شود.
البته امکان محاصره کامل این شهر وجود نداشت زیرا از سمت جنوب، خرمشهر در کنار اروند رود قرار داشت که دشمن در آن طرف رودخانه، حضور داشته و همه آتشهای خود را از خمپاره تا توپخانه برای پشتیبانی از قوای ارتش بعثی در داخل خرمشهر سازماندهی کرده بود. از سوی دیگر حضور نیروهای دشمن در جزایر امالرصاص و سهیل، امکان پشتیبانی از اشغالگران خرمشهر را فراهم میآورد.
به هر حال، سه محور عملیاتی برای محاصره خرمشهر، برنامه ریزی شد. حمله از محور شرقی در سمت محور شمالی خرمشهر را قرارگاه فتح با تیپ 14 امام حسین(ع) و تیپ 8 نجف، حمله از محور وسط را قرارگاه فجر با تیپ امام سجاد(ع) و تیپ33 المهدی و یک گردان از تیپ سوم لشکر 77 و حمله از مسیر محور شلمچه را قرارگاه نصر 2 با تیپ 27 محمد رسول الله(ص) و تیپ 2 لشکر 21 حمزه و قرارگاه نصر3 با تیپ 31 عاشورا و تیپ 3 پیاده از لشکر 21 حمزه ارتش بر عهده گرفتند.
* تحلیل قوای دشمن و برتری رزمندگان اسلام در ساعات اولیه آغاز عملیات
چهار لشکر خطشکن ایران در حالی که لشکر نصر مشغول درگیری با دشمن است، هجمه خود را با مواضع دشمن شروع میکنند.
قرارگاه فتح پس از درگیری با دشمن و پیشروی موفق شدند خود را به پلیس راه خرمشهر برسانند.
ضربات شکنندهی رزمندگان اسلام توان قوای دشمن را تحلیل میبرد و این بار دشمن در مییابد که تاب مقابله با قوای ایران را ندارد. در نخستین ساعات عملیات، خاکریزهای اول و دوم نیروهای عراقی در منطقه پل نو و شلمچه، توسط لشکر نصر سقوط و لشکر فجر از نهر عرایض عبور میکند.
با عبور رزمندگان اسلام از موانع ایذایی قسمتهای دیگری از مواضع دشمن مورد هجوم قرار میگیرد و نیروهای عراقی در حالت سردرگمی و فرار، قرار میگیرند. توپخانهها و خمپارهاندازهای دشمن تلاش میکنند با آتش گسترده خود تکاورهای شجاع ایران را زمینگیر و وادار به توقف کنند. * عقبنشینی نیروهای بعثی در کمتر از 24 ساعت به پشت شلمچه و درون خرمشهر
مقاومت عراقیها به ویژه در پل نو، به منظور نگه داشتن عقبه نیروهای...
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت انتخابات 29 اردیبهشت، از حضور پر شور و گسترده مردم در این انتخابات تشکر کردند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
ملت عزیز ایران
جشن حماسی انتخابات دیروز، بار دیگر گوهر درخشانِ عزم و ارادهی ملی را در برابر چشم جهانیان به جلوه آورد. مشارکت گسترده و پرشور شما، و هجوم مشتاقانه به مراکز رأیگیری، و تشکیل صفهای طولانی برای رسیدن به صندوقهای رأی در همه جای کشور، و از همهی قشرهای اجتماعی، نشانهای آشکار از استحکام پایههای مردمسالاری اسلامی و دلبستگی همگانی به این موهبت بزرگ پروردگار بود و ایران و ایرانی را در آزمونِ میدانعمل، سرافراز و روسفید کرد.
دیروز با این حضور متراکم و افکندن بیش از چهل میلیون برگه رأی در صندوقها، نصاب تازهای در انتخابات ریاست جمهوری پدید آمد و پیشرفت روزافزون ملت ایران را در عرصه حضور و بروز قدرتمندانه نشان داد.
ایران اسلامی بار دیگر بدخواهان و کینورزان و حسودان را عقب نشانید و دل دوستان و تحسینکنندگان خود را لبریز از شادی و افتخار کرد.
پیروز انتخابات دیروز، شما مردم ایرانید و نظام جمهوری اسلامی است که به رغم توطئه و تلاش دشمنان، توانسته است اعتماد این ملت بزرگ را به طور فزاینده جلب کند و در هر دوره درخشش تازهای نشان دهد.
آزمون برجسته دیروز تنها مشارکت گسترده نبود، آرامش و متانت و نجابت شرکت کنندگان که امنیت انتخابات را تضمین کرد، نیز بخش مهمی از این آزمون خیرهکننده بود. همه قشرها، همه سلیقهها، همه گرایشهای سیاسی در کنار هم به صحنه آمدند و دوشادوش یکدیگر به نظام جمهوری اسلامی رأی دادند.
اینجانب با خشوع در برابر خدای بزرگ، جبهه سپاس بر خاک میسایم، و لطف و رحمت و پاداش شایسته برای ملت ایران مسئلت مینمایم و به پیشگاه حضرت بقیةالله الاعظم ارواحنا فداه عرض سلام و اخلاص میکنم و نکاتی چند را متذکر میشوم:
1ـ به مردم عزیز، عرض میکنم خدای را بر موفقیت در برگزاری انتخابات شکر گزارید و پس از التهابِ روزها و هفتههای پیش از انتخابات، اکنون به اتحاد و اتفاق عمومی بیاندیشید که بیشک یک عامل مهم استحکام و اقتدار ملی است. همه در زیر سایه نظام جمهوری اسلامی و فرزندان این میهنِ سرافرازید، بکوشید تا سهم خود از وظیفه پیشبرد کشور به سمت هدفهای بزرگ را بشناسید و دنبال کنید. برآمدن همه آرزوهای ملی در گرو چنین اندیشیدن و چنین عمل کردن است.
2ـ به رئیس جمهور محترم و همه کسانی که در دولت آینده شرکت خواهند داشت سفارش و تأکید میکنم که کار و تلاش پرانگیزه و اندیشیده و جوانانه را برای برطرف کردن مشکلات کشور در پیش گیرند و لحظهای از این خط مستقیم غفلت نکنند. رعایت قشرهای ضعیف، توجه به روستاها و مناطق فقیر، در نظر گرفتن اولویتها، برخورد با فساد و با آسیبهای اجتماعی ، باید در صدر برنامهها قرار گیرد.
3ـ عزت ملّی و رعایت حکمت در ارتباطات جهانی و اهتمام به اقتدار بینالمللی نیز از جملهی اولویتهای مدیریت انقلابی و اسلامی است.
4ـ لازم میدانم از یکایک آحاد شرکت کننده در انتخابات و نیز کسانی که در ترغیب آنان به این وظیفه نقش آفریدند تشکر کنم، بویژه مراجع معظم و علماء اعلام و نخبگان دانشگاهی و سیاسی و فرهنگی و هنری.
5 ـ لازم میدانم از حضرات نامزدهای ریاست جمهوری نیز که در این روشنگری و شورآفرینی برای انتخابات تأثیر جدّی بر جای نهادند تشکر کنم.
6ـ لازم میدانم از همه دست اندرکاران اجراء و نظارت انتخابات ریاست جمهوری و نیز انتخابات شوراهای شهر و روستا که متحمل زحمات طاقتفرسا شدند تشکر کنم.
7ـ لازم میدانم از حافظان امنیت انتخابات و نیز از رسانه ملّی که انتخابات پرشور، مرهون تلاش شبانهروزی و هنرمندانهی آنان است سپاسگزاری کنم.
8 ـ در پایان، خود و همگان را به تقوا و تلاش در راه وظیفه الهی و اجتماعی و پایبندی به مسیر انقلاب که میراث ارزشمند امام خمینی بزرگ و شهدای گرانمایه است دعوت میکنم و شادی روح و علو درجات آنان را از خداوند متعال مسئلت مینمایم.
اکنون جهان استکبار به هر کشوری که می خواهد حمله تبلیغاتی، نظامی و سیاسی بنماید ، این موضوع را پیش می کشد که مثلا در فلان کشور به دلیل عدم مشارکت و حضور مردم در امور سیاسی و پایین بودن میزان حضور مردم در انتخابات که نماد مهم دموکراسی ، مردم سالاری و.. . است ، وضعیت و حاکمیت سیاسی که مقبول جهان و متناسب با معیارهای بین المللی باشد ، وجود ندارد و به همین دلیل لازم است علیه آن کشور دست به اقدام نظامی ، سیاسی و تبلیغاتی و.. . زد . گرچه خود کشورهای مستکبر جهان ، اساسی ترین حقوق انسان ها را زیر پا می گذارند و به خاطر منافع گروه کوچکی از سرمایه داران ، به حقوق و استقلال و منافع میلیاردها انسان حمله می کنند ولی آن ها با نفاق شگفت انگیزی از دموکراسی ، انتخابات ، حقوق انسان ها و.. . ابزاری برای حمله به دیگر کشورها و ابزاری برای موجه جلوه دادن سلطه خود و راهی برای تامین منافع نامشروع استکباری خود ساخته اند . به همین دلیل است که در روزگار ما و در کشورهای مستقلی مثل ایران که نمی خواهند زیر یوغ مستکبران قرار بگیرند ، انتخابات و جلوه گر ساختن شکوه حمایت مردم از نظام اسلامی ، علاوه بر این که ذاتا مفید و مهم است ، عرصه رزم با استکبار نیز محسوب می شود . رزمی که اگر خدای ناخواسته سربازان و رزمندگانش (تعداد افراد شرکت کننده در انتخابات) کم باشد ، زبان مستکبران جهانی دراز خواهد شد و توطئه های خود را با جدیت و گستاخی بیشتر دنبال خواهند کرد . اما اگر سربازان و رزمندگان این عرصه پیکار ، مثل گذشته زیاد باشند ، استکبار خود را در جنگ «رای ها» و «انتخابات» زبون خواهد دید و با یاس و ترس ، عقب نشینی خواهد کرد و زبان دراز گستاخی را کوتاه تر خواهد نمود . به همین دلیل است که به تعبیر امام خمینی ، ضرورت دارد در روز انتخابات ، به سوی صندوق ها هجوم ببریم ، حماسه حضور بسازیم ، شجاعت و کمال سیاسی خود را به نمایش بگذاریم و... . از نگاه امام خمینی ، انتخابات یکی از عرصه های مهم نبرد با استکبار و دشمنان داخلی و منطقه ای و جهانی اسلام و ایران است. به همین دلیل است که نه تنها امام خمینی در تشویق مردم به شرکت در انتخابات از ادبیات ویژه حماسی و رزمی نیز بهره می گرفتند بلکه به وضوح ابراز می کردند که شکست در انتخابات و عدم حضور گسترده مردم در انتخابات ، سبب می شود که مثل دوره مشروطیت ، انقلاب شکست بخورد و عناصر غیر معتقد به انقلاب و اسلام و مزدوران استکبار به قدرت دست یابند.
مقام معظم رهبری در همین ابتدای سال در مشهد مقدس فرمودهاند :آنچه من عرض میکنم و در درجهی اوّل برای این حقیر مهم است، شرکت عمومی در انتخابات است و [اینکه] همهی آحادی که میتوانند رأی بدهند و مشمول قانونند وارد انتخابات بشوند و انتخابات را پُرشور کنند.
ایشان در نخستین روز از سال جاری در حرم مطهر رضوی فرمودند: «امام بزرگوار مردمسالاری دینی را که همان جمهوری اسلامی است، وارد میدان کرد و ملّتها و خواص را در همه امکنه عالم، در همهی کشورهای دنیا مجذوب خود کرد».
مقام معزم رهبری همچنان افزودند : این مردمسالاری دینی متّکی است به انتخابات و باید در انتخابات واقعاً ملّت ایران بدرخشد. آنچه من عرض میکنم و در درجهی اوّل برای این حقیر مهم است، شرکت عمومی در انتخابات است و [اینکه] همه آحادی که میتوانند رأی بدهند و مشمول قانونند وارد انتخابات بشوند و انتخابات را پُرشور کنند؛ این اوّلین خواسته و مهمترین خواستهی ما است.
نشست دوره ای با موضوع آسیب شناسی فضای مجازی جهت همکاران اداره بهزیستی میبد برگزار گردید.
در این نشست آموزشی که با موضوع آسیب شناسی فضای مجازی برنامه ریزی شده بود معایب ومزایای فضای مجازی جهت با همکاری بسیج ادارات ، پایگاه مقاومت شهید هاشمی نژاد ، روابط عمومی و حراست بهزیستی میبد برگزار گردید، آقای گل محمدی از اساتید برجسته شهرستان در این حوزه به ایراد مطلب پرداخت.
گل محمدی ضمن اشاره به گسترش روند روبه افزایش استفاده از اینترنت و فضای مجازی با بیان اینکه اینترنت و شبکه های اجتماعی میتواند مانند بسیاری از پدیده های دیگر دارای پیامدهای مثبت و منفی باشد گفت: با برنامه ریزی و بالا بردن سطح آگاهی عمومی خانوادها می توان از آثار مثبت ین پدیده بهره گرفت و پیامدهای منفی آن را کاهش داد.
وی عمومی بودن فضای مجازی،کاهش هزینههای اقتصادی، اجتماعی و …با استفاده از امکانات موجود در فضای مجازی،دستیابی آسان به آخرین اطلاعات تخصصی در زمینه های مختلف اعتقادی، اجتماعی، اقتصادی، هنری،گسترش تعاملات و تبادل نظرها و... را از مزایا و ایجاد آشفتگی در خانواده ها،افزایش هنجار شکنی در جامعه،اختلال در شکل گیری شخصیت ، دور شدن افراد خانواده از هم و.... را از معایب شبکه های اجتماعی برشمرد.
در پایان این نشست به شش نفر از همکارانی که در مسابقات کتبی تفسیر سوره حجرات و مسابقه کتابخوانی جاذبه و دافعه علی (ع) شرکت کرده و به قید قرعه برنده شده بودند جوایزی به رسم یادبود اهدء گردید .
به اطلاع همکاران محترمی که در مسابقه کتابخوانی ویژه 13 رجب شرکت نموده اند می رساند طی قرعه کشی انجام شده چهار نفر از همکاران که به قید قرعه برنده شده اند به شرح ذیل اعلام می گردد .
1- عصمت طالبیان
2-سعید شریفی
3-طیبه ذاکر
4-علی فلاح
همچنین ضمن تشکر از آقای حسن سیفی مسول پایگاه شهید فیاض بخش سازمان بهزیستی استان به جهت تأمین جوایز برندگان به اطلاع می رساند ،جوایز این عزیزان در مراسم جشن میلاد امام حسین (ع) ، امام سجاد(ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) فردا دوشنبه ساعت 11/30 در محل سالن جلسات اداره بهزیستی شهرستان میبد اهداء خواهد شد .
امسال نیز همانند سال های گذشته مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای در پیامی سال 97 را به مردم شریف ایران تبریک نمودند و این سال را با نام "حمایت از کالای ایرانی" نامگذاری نمودند.
متن کامل سخنرانی مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی برای تبریک عید نوروز 97 :
بسماللهالرّحمنالرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال. اللّهُمَّ اهدِنا هُدَی المُهتَدین وَارزُقنَا اجتِهادَ المُجتَهِدین.(۱)
تبریک عرض میکنم به همهی هممیهنان عزیز در هر نقطهی کشور و هر نقطهی جهان، و همینطور به همهی ملّتهایی که نوروز را گرامی میدارند. بخصوص تبریک عرض میکنم به خانوادهی معزّز شهیدان و جانبازان عزیز و خانوادههایشان، و بخصوص تبریک میگویم به جوانان و نوجوانان کشور که امیدآفرینند و پیشرانِ حرکت ملّی کشورند. امیدوارم نوروزی شاد و شیرین داشته باشند و سالی پُرخیر و برکت. امسال فصل بهارِ طبیعت با فصل بهار معنویّت همزمان است؛ یعنی فروردین و اردیبهشت و خرداد، با رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان. امیدواریم که انشاءالله رشد طبیعی و رشد معنوی، هر دو را امسال برای کشورمان و ملّتمان داشته باشیم. این امید در دل جوانه میزند که انشاءالله رویشهای معنوی در کنار رویشهای مادّی، ذخیرهای برای این ملّت و این کشور و آینده باشد. سلام عرض میکنیم به محضر حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) و یاد میکنیم و درود میفرستیم به روح مطهّر امام بزرگوارمان.
یک جمله در باب سال ۹۶ و یک جمله هم در باب سال ۹۷ عرض میکنیم: سال ۹۶ مثل همهی سالها مجموعهای بود از فرازونشیبها و شیرینیها و تلخیها، مثل همهی دورانهای زندگی؛ شیرینیِ سال ۹۶ بُروز عظمت و اقتدار ملّت و حضور ملّی بود از اوّل سال تا آخر سال. اوایل سال، حضور بسیار عظیم و خیرهکنندهی مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها بود؛ بیش از چهل میلیون از جمعیّت کشور در انتخابات شرکت کردند و این حضورِ بسیار پُرمعنا و خوبی بود. بعد هم در راهپیمایی روز قدس در ماه مبارک رمضان و در پایان سال هم، راهپیمایی نهم دی و برتر از همه راهپیماییِ تماشایی بیستودوّم بهمنِ امسال. البتّه در نهم دی بر اثر اغتشاشهایی که به وجود آمد -و من اشاره میکنم- مردم چند روز پیدرپی در شهرهای مختلف کشور راهپیماییهای خودجوش داشتند که همهی اینها نشاندهندهی حضور ملّت بزرگ ایران و ملّت بصیر و چالاک و آمادهبهکار ایران در همهی میدانهایی که حضور او لازم است بود.
جواب سوالات مسابقه 13 رجب از کتاب جاذبه و دافعه علی (ع)
پایگاه مقاومت بسیج شهید هاشمی نژاد اداره بهزیستی شهرستان میبد به مناسبت 13 رجب سالروز ولادت با سعادت حضرت علی (ع) مسابقه کتاب خوانی از کتاب جاذبه و دافعه علی(علیه السلام) اثر گرانقدر استاد شهید مرتضی مطهری را برگزار نمود . ضمن تشکر از همکارانی که در این مسابقه شرکت نمودند پاسخ سؤلات به شرح ذیل اعلام می گردد .
ضمناً اسامی برندگان به قید قرعه شنبه 9 اردیبهشت اعلام می گردد .
1- شهید مطهری ، در خصوص جاذبه و دافعه داشتن به کدام آیات قرآن اشاره می نمایند؟
الف) آیاتی از سوره منافقون ب) آیاتی از سوره مومنون ج) آیاتی از سوره مومن د) آیاتی از سوره توبه
2- در تشریح عظمت این شخصیت الهی و بزرگ آمده است که: «او به همه مهر و محبت داشت حتی حیوانات و جمادات.»
بسماللهالرّحمنالرّحیم یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعلِها وَ بَنیها.(۱)
میلاد مبارک حضرت فاطمهی زهرا، صدّیقهی کبریٰ (سلاماللهعلیها) را و عید نوروز را به همهی شما هممیهنان عزیز تبریک عرض میکنم. عیدتان مبارک باشد هممیهنان عزیز، ملّت بزرگ ایران، جوانان عزیز، قشرهای گوناگون مردم! و بویژه تبریک عرض میکنم به خانوادههای عزیز شهیدان و جانبازان و ایثارگران و همچنین به همهی ملّتهایی که با عید نوروز آشنا هستند و آن را گرامی میدارند.
خدای متعال را بر این فرصت سپاس میگویم که یک بارِ دیگر توفیق داد عید نوروز را به شما ملّت عزیز ایران تبریک عرض کنم؛ امیدواریم که سالِ بسیار خوب و مبارک و بابرکتی و همراه با امنیّت و رفاهی در انتظار ملّت ایران باشد و سال ۹۶، انشاءالله سال خوشی برای همهی ملّت ایران و برای مسلمانان جهان باشد؛ همهی خانوادههای ایرانی، همهی ایرانیان عزیز انشاءالله در این سالی که در این لحظه آغاز شد، مشمول لطف و رحمت و برکت الهی باشند.
اگر بخواهیم یک ارزیابیای بکنیم از سالی که گذشت -سال ۹۵- باید بگوییم آن سال هم مثل همهی سالهای دیگر شادیها و غمهایی داشت، تلخیها و شیرینیهایی داشت؛ منظور تلخیها و شیرینیهای مربوط به ملّت است، مسائل شخصی مورد نظر نیست. هم شیرینی داشتیم در سال گذشته، شادی داشتیم که این شادیها مربوط است به عزّت ملّی، امنیّت ملّی، همّت جوانانه در میان ملّت ایران و حرکات مؤمنانهی فراگیر در همه جای کشور؛ هم تلخیهایی داشتیم که عمدتاً مربوط به مسائل اقتصادی و اجتماعی است که اشارهای به آنها خواهم کرد.
عزّت ایران و ملّت عزیزمان در سال ۹۵ در سراسر سال مشهود بود؛ از آغاز سال تا پایان سال. دشمنان ما در همه جای دنیا اعتراف کردند به اقتدار ملّت ایران، به عظمت ملّت ایران؛ هویّت ملّت ایران خودش را در سراسر قضایای گوناگونِ این سال نشان داد. با یک بیاحترامیای که از سوی رئیسجمهور آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران شد، مردم، پُرشور و با حمیّت و غیرت در روز بیست و دوّم بهمن پاسخ آن را دادند؛ در روز قدس، در ماه مبارک رمضان، اجتماع عظیم مردم، هویّت و هدفهای این کشور را به همهی دنیا نشان داد.
امنیّت کشور در این محیط پُرتلاطم منطقهای بلکه بینالمللی، یک شاخص بسیار عمده و بزرگی برای ملّت ایران بود. امروز اطراف ما، کشورهایی که همسایگان ما هستند: از شرق کشور و جنوب شرقی کشور، تا شمال غربی کشور، کشورها دچار ناامنی هستند، منطقه دچار ناامنی است، ملّت ایران بحمدالله در طول سال یک امنیّت پایدار را تجربه کرد.
همّت جوانانهای که من اشاره کردم، ناشی از مشاهده و اطّلاع از فعّالیّتهای هزاران گروه جوان در سرتاسر کشور است، که به فعّالیّتهای پُرشور خود، چه در زمینههای علمی، چه در زمینههای فرهنگی، چه در زمینههای ورزشی، چه در زمینههای تولیدی، سرگرم هستند و اشتغال دارند، کارهای نو و ابتکارهای نوی را دارند ارائه میدهند و برای آیندهی کشور ذخیره فراهم میکنند.
حرکات مؤمنانهای که اشاره کردم، مراد، جلسات دینی پُرشور و گرم و گیرایی است که در سرتاسر سال وجود داشت؛ مربوط به مسائل ائمّه (علیهمالسّلام)، مربوط به مسائل مهمّ دینی، از اعتکافها و عبادتها و ماه رمضان و پیادهروی اربعین و جلسات مهمّ عاشورا و دههی محرّم؛ اینها نقاط مثبت و شادیآفرین کشور ما و برای ملّت ما است.
تلخیها و سختیها عمدتاً مربوط به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است؛ طبقات متوسّط و ضعیف در طول سال درگیر این مشکلات بودند و همچنان هستند؛ چون از وضع مردم مطّلع هستم، لذا تلخی را با همهی وجود حس میکنم؛ تلخی کامِ مردم، بخصوص مردمِ ضعیف و فرودست و طبقات ضعیف که مربوط به مسائل اقتصادی و مشکلات اقتصادی است، مثل گرانی، مثل بیکاری، مثل آسیبهای اجتماعی که آنها هم عمدتاً منشأ اقتصادی دارند؛ مثل تبعیضها و نابرابریها.
خب، همهی ما مسئولیم؛ هم پیش خدای متعال، هم پیش ملّت بایستی پاسخگو باشیم. من در سال «اقدام وعمل» -که سال ۹۵ بود- از مسئولین محترم خواستم که ستادی برای اقدام و عمل تشکیل بدهند و تشکیل دادند؛ کارهای خوبی هم خوشبختانه انجام گرفت که گزارش آن را به ما دادند؛ لکن آنچه انجام گرفته است، با آنچه مورد انتظار مردم و مورد انتظار ما است، فاصلهی زیادی دارد. در سخنرانی(۲) توضیح خواهم داد که بعضی از شاخصها و آمارهایی که ارائه میشود از مقامات مسئول، آمارهای مثبتی است؛ بعضی هم که از طرف خود مسئولین ارائه میشود، آمارهای منفی است؛ اینها را در مجموع بایستی مشاهده کرد.
اقتصاد مقاومتی یک مجموعه است؛ این مجموعه اگر فقط در زیر نام اقتصاد مقاومتی مورد توجّه قرار بگیرد، ممکن است چندان منشأ اثر نباشد؛ من علاج را در این میبینم که این مجموعه را به نقاط مهم تقسیم کنیم و برای هر نقطهی کلیدی و مهمّی یک فصلی از زمان را قرار بدهیم، و از مسئولین و افراد شاخص و از آحاد مردم بخواهیم که همهی همّت خود را بر روی آن نقاط کلیدی متمرکز کنند؛ به نظر من علاج در این است که این نقطهی کلیدی را امسال درست شناسایی کنیم. به اعتقاد من این نقطهی کلیدی عبارت است از تولید، تولید داخلی؛ و اشتغال و عمدتاً اشتغال جوانان؛ اینها آن نقاط کلیدی اصلی است. اگر ما توانستیم روی این دو نقطه متمرکز بشویم و کارها را بر این اساس برنامهریزی و دستهبندی بکنیم، تصوّر این است که کار بهمیزان زیادی جلو خواهد رفت و موفّقیّتهای چشمگیر و محسوسی پیش خواهد آمد. من در سخنرانی انشاءالله خصوصیّاتی را که بر این دو نقطهی کلیدی و اساسی مترتّب است توضیح خواهم داد؛ لذا من شعار امسال را «اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال» قرار میدهم؛ یعنی اقتصاد مقاومتی عنوان کلّی است، بعد تولید و اشتغال؛ این مجموع نقاطی است که بایستی همه بر روی آن متمرکز بشوند. مطالبهی من و مطالبهی مردم از مسئولین عزیز و محترم این است که بر روی این دو نقطه متمرکز بشوند و کارها را با برنامهریزی انجام بدهند و انشاءالله در پایان سال نتایج آن را بتوانند به مردم گزارش کنند.
امیدواریم که همهی شما در تحت عنایات حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) و با دعای ارواح مطهّر شهیدان و امام بزرگوار، سال شاد و خوش و همراه با امنیّت و رفاهی را برخوردار باشید و با خود داشته باشید.
پایگاه شهید هاشمی نژاد اداره بهزیستی شهرستان میبد باحضو راعضای پایگاه و مسئولین برخی از مهدهای کودک جلسه ای را با موضوع بصیرت برگزار نمود. در این جلسه جناب آقای غفوری مسؤل بسیج ادارات نیز حضور داشته و به پرسش های حاضرین پاسخ داد .
در پایان این جلسه از برگزیدگان مسابقه دارت با اهداء جوایزی تقدیر به عمل آمد .